www.tepro.no Produkt og tjenester | Tepro Induksjonslamper Fr. 4. des. 2020
Norsk  English  

Teknikk og prosjekt AS

Sentrum Næringshage

Færnlysgate 8

Postboks 401

8656 Mosjøen

 

Tlf: +47 48 06 80 09/99 79 16 35
 

Epost: firmapost@tepro.no

Induksjonslamper og høyeffektive sparepærer fra Teknikk og prosjekt AS 

 

Vi tilbyr i hovedsak to typer lav energi lamper.

 • Tepro Induksjonslamper
 • Tepro Høyeffektive sparelamper

 

 

 

Tepro Induksjonslamper

Fordeler:

 • Strømbesparelse på ca 50%. Ofte >50% i de mange tilfeller.
 • Lang livstid, elektrodeløst design gjør at man kan få driftstid på oppmot 100 000 timer.
 • Kontant re-tenning, full lyseffekt etter ca 1 minutt.
 • Høy effektfaktor, Cos phi >98%
 • CRI ≥80 (CRI = fargegjengivelsesindeks) Induksjonslamper gir et lys som er bedre for det menneskelige øyet.
 • Veldig høy lumen effektivitet, det vil si hvor mye lys lampen produserer pr Watt. En Tepro induksjonslampe har lumen effektivitet på 70~90 lumen/watt.
 • Miljøvennlig, veldig lave mengder amalgam i fast form, lett og resirkulere.
 • Har veldig god holdbarhet på lysintensiteten. Mens normale lyskilder har 20-30% reduksjon ved 3-5000 timer, har induksjonslamper 10% reduksjon i løpet av de 70 000 første driftstimene.
 • Besparte vedlikeholdskostnader på grunn av den lange levetiden. Eksempel: Ved 12 timers bruk hver dag vil lampen vare oppimot 22 år.


 

 

Garanti induksjonslamper

Alle armaturer og lyskilder har en fabrikkgaranti på 5 år. I mange tilfeller innebærer dette at innkjøpskostnadene av  induksjonslampene er innhentet innen garantitiden.

  

 

 

Tepro Induksjonslamper vs. LED

Induksjonslamper og LED er hovedkonkurrenter i markedet. Hvis man sammenligner levetid ser man at induksjonslamper kommer best ut med 100 000 timer mot LED sine 55 000 timer. 

Hvis man sammenligner energieffektiviteten til induksjonslamper og LED ser man at de er ganske like på lave effektområder. De mest vanlige LED lampene har en lumen effektivitet på 35-60 lumen/watt. Til sammenligning har induksjonslamper har en lumen effektivitet på 70-90 lumen/watt i effektområdet 40~400 watt. 

Det finnes også LED lamper med høyere lumen effektivitet, 70-75 lumen/watt, men disse er enn så lenge veldig dyre og dette gjør dem derfor uaktuelle. Det er også i forskningsstadiet funnet løsninger på LED som gir oppmot 100 lumen/watt, men disse er ikke kommet på markedet enda, og de kommer til å bli veldig dyre. 

 

Med disse sammenligningene ser man at LED er bra i de lave effektområdene, for eksempel til innendørs hjemmebruk. Mens induksjonslamper har en veldig høy lumen effektivitet i alle områder, og spesielt i de høye effektområdene 250-400W. Dette i tillegg til den ekstremt lange levetiden gjør at induksjonslampen er det beste valget i områder som krever mye lys, feks store bygninger, gatelys, flombelysning osv.

 

 

Typer

Tepro kan tilby mange forskjellige typer armaturer og løsninger for belysning. Vi er behjelpelige med kalkulasjoner og oppsett av lyspunkter. Ved eventuelle forespørsler eller spørsmål vennligst ta kontakt.

 

Prisliste Tepro Induksjonslamper

Bilder Tepro Induksjonslamper


 

Miljø (EE-retur)

Teknikk og prosjekt AS har opprettet en avtale med Elretur slik at når en kunde kjøper et produkt hos oss, så er miljøhåndteringen av produktet innbakt i prisen. Dette vil si at ved produktets endte levetid, kan det leveres inn ved et av landets mange gjenvinningsanlegg.

 

Miljøsertifikat 2011 Elretur


 

Kontakt

For forespørsler eller spørsmål vennligst kontakt:

espen.tepro@gmail.com

Teknikk og prosjekt - Tepro engineering konstruksjon maskin mekanikk mekanisk industri olje konsulenter konsulenttjenster rådgivning
prosjekter prosjektledelse kurs Mosjøen Mo i Rana Sandnessjøen Brønnøysund Helgeland Nordland
web: info helgeland